We zijn verhuisd!

Na een zomer lang klussen, inpakken, verhuizen en alles weer uitpakken en inrichten is het dan eindelijk zover: we zijn verhuisd! Op zaterdag 5 september jl. konden de vrouwen en kinderen die eerst op de Weerdsingel WZ woonden hun nieuwe woning betrekken. En vandaag leveren we de sleutels van het oude pand in. Het einde van een tijdperk!

Huize Agnes begeleidt kwetsbare ongedocumenteerde vrouwen en kinderen vanuit drie woningen in Utrecht. Het grootste pand -en tevens het pand waar we al het langst werken - is eigendom van een particuliere verhuurder. Het huurcontract van dit pand liep al af in 2017. Sindsdien waren we op zoek naar vervangende woonruimte voor de zes vrouwen en hun kinderen die in dit huis verblijven. Ondanks een intensieve en langdurige zoektocht bleven onze inspanningen lang zonder resultaat. Maar deze zomer kregen we goed nieuws: Mitros had een huurwoning voor ons waarin we een deel van deze vrouwen en kinderen konden huisvesten.

 

Prachtig opgeknapt

Omdat het nieuwe pand volledig casco opgeleverd werd, moest er nog aardig wat aan gebeuren voordat de nieuwe bewoners erin konden. Maar mede dankzij Wijkwerkbedrijf Utrecht en onze onvolprezen klusvrijwilliger Carolien is het huis prachtig opgeknapt.

 

 

 

Verhuishelden

Ook bij de verhuizing, op 5 september, kregen we veel hulp. Kassing Trucking BV stelde een grote vrachtwagen ter beschikking en een grote groep vrijwilligers heeft ons geholpen om alle meubels en verhuisdozen in- en uit te laden. Als kers op de taart hielpen ze ons ook nog om in het nieuwe pand alle meubels in elkaar te zetten. Nogmaals heel hartelijk dank daarvoor, jullie zijn echte verhuishelden!

 

Welkom

Inmiddels zijn de laatste dozen uitgepakt en voelen de vrouwen en kinderen zich al helemaal thuis in hun nieuwe woning. Dit komt mede doordat we ontzettend hartelijk verwelkomd zijn door onze nieuwe buren, die meteen met een bloemetje langs kwamen. 

 

Binnenkort een nieuwe tuin

Helemaal op onze lauweren rusten kan nog niet, want ook de voor- en achtertuin van ons nieuwe pand moeten nog opgeknapt worden. Maar gelukkig heeft Stichting Kinderpostzegels Nederland aangegeven dat ze ons hierbij financieel willen ondersteunen, dus ook dat komt binnenkort helemaal goed.

 

Tijdelijk minder plekken

Ook wachten we nog op vierde huurwoning. Het nieuwe pand is namelijk een stuk kleiner dan ons oude pand. Hierdoor kunnen we nu minder  vrouwen en kinderen opvangen dan voorheen. Woningbouwcorporatie Portaal heeft deze zomer aangegeven dat ze een woning voor ons gaan vrijmaken. We hopen dat dit snel lukt, zodat we op korte termijn weer al onze begeleidingsplekken kunnen opvullen. 

 

Datum: 15-09-2020