Geen Appeltje wel naar de koningin

Genomineerden Appeltjes van Oranje. Foto: Oranje Fonds.up-date

We gaan wel naar de koningin maar hebben geen Appeltje gewonnen. Wel de prachtige projecten van Stichting ElanArtTaal Doet Meer (ook uit Utrecht) en Stichting Met je hart. Prachtige projecten die veel betekenen voor mensen. Tot snel op het Paleis, Oranje Fonds!

Huize Agnes was één van de twaalf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2019. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Door de nominatie incasseert Huize Agnes al 1500 euro.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar ‘De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!’. De genomineerden mobiliseren dus allemaal op een bijzondere manier vrijwilligers en enthousiasmeren hen om anderen te helpen. Uiteindelijk worden er drie winnaars gekozen die elk een bronzen beeldje en 15000 euro winnen.

Stemmen
Begin januari kon het Nederlands publiek stemmen op hun favorieten. Meer dan 73.000 mensen brachten hun stem uit. Dit heeft mede bepaald welke projecten vandaag officieel genomineerd zijn voor de prijzen. Maar niet alleen de stemuitslag telde mee. De projecten moesten een pitch houden voor een jury, bestaande uit medewerkers van het Oranje Fonds en experts Lucas Meijs (professor of Strategic Philanthropy and Volunteering) en Joost van Alkemade (directeur van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). 

De uitreiking is op 23 mei en wordt gedaan door koningin Maxima. https://www.oranjefonds.nl/genomineerden-appeltjes-van-oranje-2019-bekend

Tags: appeltjes van oranje, nominatie, prijs
Datum: 25-01-2019